Picture
Kedves Látogató, légy üdvözölve a blogomon! Heninek hívnak, Budapesten lakom, ezt a blogot pedig az egészséges életmódról szerzett ismereteim megosztására és bővítésére hoztam létre. A kommentek alatt remélem tartalmas és informatív beszélgetések indulnak majd el, ezért ne legyetek restek hozzászólni és kérdezni, mindenkinek igyekszem válaszolni. Előfordul majd, hogy néhány bejegyzés nem informatív jellegű lesz, csupán vitaindító célzattal készülnek majd, hogy konstruktívan alakuljon tovább az eszmecsere.

Munkám során leginkább a száj egészségével foglalkozom, ugyanis fogászati asszisztensként dolgozom egy fogbeültetés klinikán Budapest központjában. Mielőtt ezt a szakmát választottam volna, fogalmam sem volt, mennyire összetett és komplex beavatkozások is léteznek már a fogpótlások területén. Mivel a klinika, ahol dolgozom a különböző részkeges és teljes fogpótlás módszerekre specializálta magát, nap mint nap megfogyelhetem a kegkorszerűbb technológiák alkalmazását.

A budapesti fogbeültetés klinikák vendégköre mégis javarészt külföldiekből tevődik össze, Nyugat-Európában és a tengerentúlon a költségek ugyanis a hazai árak többszörösét is elérhetik. Megéri nekik tehát a kezelési ár mellett még szállást és idegenforgalmi szolgáltatásokat is igénybe venni, hiszen még így is sokkal olcsóbb számukra.

Sajálatos módon nálunk nem támogatja az egészségbiztosító a fogbeültetést, mivel esztétikai fogászati beavatkozásnak minősül. Őszintén szólva ezzel nem igazán értek egyet, esztétikai kezelésnek mondanám például a fogszabályozást vagy a fogfehérítést, de semmiképpen se a fogbeültetéssel készült teljes fogpótlásokat. A kezelés viszonylag drágának mondható, de a segítségével életre szóló megoldást kaphatunk elvesztett fogaink pótlására, és elfelejthetjük a korábbi lötyögő protéziseket vagy meglazult koronákat, hidakat.

Segítségével megvalósíthatóak teljes fogpótlások is, ez az úgy nevezett all-on-4 módszer, amikor a teljes alsóés felső fogsort 4db titán implantátum rögzíti az állkapocs csontjához. Szerencsére a rendelőnk a dolgozóinak kedvezményesen biztosítja a kezeléseket, így kapott a férjem is egy új beültetett fogat a korábbi sikertelen gyökérekezelés következtében elvesztett szemfoga helyére.

Volt már esetleg valakinek része ilyen kezelésben? Mennyire fájdalmas? Nálatok mennyi idieig tartott a gyógyulási fázis? Azt hallottam akár fél év is lehet...


  Author

  Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

  Archives

  October 2012

  Categories

  All